Oskar Dag Sylte senior var allerede som unggutt engasjert med forskjellige oppgaver ved farens brusfabrikk i Molde. Men den første faste stillingen ved familiebedriften kom først etter både befalsskole og sivil økonomiutdanning. I 1978 ble han daglig leder mens broren Steinar var styreleder.
Noen år på nittitallet var Polen og byene Bydgosozcz og Warsawa arbeidsstedet for Oskar Dag senior. Han jobbet for Coca Cola og startet opp og drev fabrikker i et land hvor kommunismen nylig var blitt feid ut døra og jernteppet sakte hadde blitt trukket opp.
Oskar Dag seniors sønn, Oskar Dag junior var ferdig med sin utdannelse i 1993 og begynte ved fabrikken på Årø i Molde. I 2001 omfordelte Oskar Dag senior og broren Steinar familiens eiendomsselskap og brusfabrikken i en ny kabal. Oskar Dag senior overtok alle aksjene til broren Steinar i brusfabrikken og Steinar overtok samtlige av Oskar Dags aksjer i eiendomsselskapet.
Da hadde Oskar Dag senior 56% av aksjene i brusfabrikken og Ringnes de resterende 44 prosent. Noe Ringnes hadde hadde hatt siden 1990. Gigantens eierskap og engasjement i den lokale brusfabrikken sørget for årevis med solid utbytte og en solid vekst.
I 2009, 16 år etter at han kom inn i familieselskapet, overtok Oskar Dag junior som daglig leder. Fem år senere fikk han sin første store krise i fanget. Ringnes ville gjøre ting på en måte Sylte ikke følte de kunne være med på. Ringnes solgte sine aksjer i brusfabrikken tilbake til Sylte og året senere var det klart at Ringnes sa opp avtalen hvor Oskar Sylte Mineralvannfabrikk produserer Ringnes-produkter og står for distribusjon i regionen.
Brått var situasjonen slik at Molde-bedriften som startet i 1929 måtte leve helt og holdent av sine egne produkter. Som da var bare lokalt kjent-og tilgjengelig.
Vanskelig situasjon, men en såre enkel forklaring på fremtiden.
- På det meste før avtalen med Rignes ble avsluttet opererte vi tre store semi-trailere og 16 distribusjonsbiler. Nå har vi igjen to distribusjonsbiler som en reserve om vi er leverandør til et arrangement som trenger bil med kjølig lagring av drikke, forteller to blad Sylte, for å beskrive situasjonen på logistikkområdet.
Antall ansatte er også kraftig nedbarbert siden glansdagene.
Selv om Ringnes har solgt tilbake sin aksjepost og droppet Sylte og tatt Brings anbud for å distribuere drikkevarer i regionen, må fortsatt Sylte ha en del med Ringnes å gjøre. Blant annet gjennom deres felles eide varemerke, Solo.
Det er ikke alltid like enkelt og ukomplisert.
- Det er ganske komplisert. De vil jo gjerne kjøpe vår andel i varemerket Solo. Men vi har sagt fra om at den ikke er til salgs.
Så stor tro har Rignes på at Solo vil gi avkasting, at de ønsker å eie Solo alene. Sylte senior legger ikke skjul på at Ringnes presser på for å få kjøpe Sylte-andelen i Solo, noe som gir gnissinger i samarbeidet og følelser som dras opp i dagen etter en smått bitter skilsmisse.